Om oss

UtanUc.com är en webbplats som jämför lån utan säkerhet som inte tar UC. Vårt mål är att du ska få en så bra och tillförlitlig redovisning av de mindre lån som finns på svenska marknaden.

En fristående webbplats

Vi har inget direkt samarbete med någon av de långivare som listas på webbplatsen förutom exponering och jämförelse av olika låneprodukter.

 1. Inga ägarförhållanden råder mellan UtanUC.com och de långivare som listas.
 2. Vi äger inga aktier i något av bolagen som listas och har heller inga andra nära kopplingar till bolagen.
 3. Du tecknar aldrig något låneavtal med oss.
 4. Vi har inte tillgång till några som helst personliga uppgifter som du lämnar till en långivare.
 5. Vi kan inte hjälpa dig med supportärenden angående dina befintliga lån eftersom vi inte har någon som helst koppling till företagens kundsupport.
 6. Vi är inte på något som helst inblandade i dina personliga transaktioner.

Vi ansvarar för webbplatsen

Johan Andreasson

UtanUC.com drivs än så länge som enskild firma av jag, Johan Andreasson (Göteborg), tillsammans med min sambo. Jag ansvarar för webbutvecklingen och vi jobbar gemensamt med texter och information samt planering och kommunikation av externa resurser i form av konsulter och frilansare när det behövs extra hjälp.
Jag var själv tidigare frilansande skribent inom bland annat lånebranschen och har 7 års erfarenhet av ämnet. Jag är tyvärr inte speciellt intresserad av att lägga ut mitt personnummer på nätet, därför inget organisationsnummer (som är detsamma som personnummer för enskilda firmor). Förhoppningsvis duger det eftersom du inte kommer att göra några affärer med mig/oss personligen – lånar gör du nämligen av långivarna på webbplatsen och inte av oss. Så småningom kommer vi att vid behov ta steget till aktiebolag och då kommer du att hitta mer information här.

Att komma i kontakt med oss är dock inget problem – använd kontaktformuläret här nedanför.

Skicka e-post

Provision för förmedlade kunder

 1. UtanUC.com erhåller provision för förmedlade kunder.
 2. Alla intäkter skattas i Sverige.
 3. Intäkterna påverkar ej information som ges på sidan. Data hämtas in via företagens webbplatser och ibland via kommunikation med företagen ifall informationen på deras webbplats är otillräcklig.
 4. Ord som ”bästa lånet” kommer aldrig användas i våra texter. Detta är helt individuellt och beror på besökarens egna behov och ekonomiska situation och är inget som kan bedömas av oss. Vi ger inga personliga tips. Generella hjälpartiklar av förklarande och diskuterande karaktär kommer däremot att finnas på webbplatsen.
 5. Ordningen på lånen som listas kommer således aldrig att ha att göra med om ett lån är ”bäst” eller ej.
 6. Målet med UtanUC.com kommer alltid att vara tydlighet, rättvisa bedömningar och att kunna hjälpa besökaren att hitta det vederbörande söker med hjälp av vår webbplats. Bra information gynnar både besökare och oss själva och är av största vikt för att både få synlighet, besökare och intäkter.