Låna med betalningsanmärkning

12 st. långivare som prövar din ansökan trots betalningsanmärkning

När du har en betalningsanmärkning blir det automatiskt stopp hos de flesta långivare. De tycker nämligen att det blir enklast så. Det blir mindre jobb att utreda helt enkelt. Sen finns det de som tar sig tid att pröva ansökningar även för dem som har en eller flera betalningsanmärkningar. Dessa långivare hittar du här nedanför.

Här prövas din ansökan trots betalningsanmärkning

Att din ansökan pröva betyder inte att du får ett lån beviljat per automatik.  Snarare att din ansökan inte ges avslag per automatik.  Företaget tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation, ser vilka typer av skulder det handlar om och hur länge sedan det var betalningsanmärkningen uppstod. Samt kontrollerar givetvis att du inte har några existerande skulder.

Ferratum
Lånebelopp 1000 - 45000 kr
Löptid:4 - 46 mån
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 39.6 %
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 47.64%
Northmill
Lånebelopp 1000 - 50000 kr
Löptid:Flexibel
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 26 %
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 29.33%
Meddelandelån
Lånebelopp 4000 - 30000 kr
Löptid:1 - 36 mån
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 39 %
Uppläggning: 108 kr
Eff. ränta: 50.72 % - 127.12 %
Loanstep
Lånebelopp 3000 - 25000 kr
Löptid:1 - 24 mån
BetalningsanmärkningOK
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 30 % - 1177 %
Monetti
Lånebelopp 3000 - 20000 kr
Löptid:1 - 72 mån
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 39 %
Uppläggning: 350 kr
Eff. ränta: 53.2 % - 70 %
Vivus
Lånebelopp 2000 - 15000 kr
Löptid:Flexibel
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 39 %
Uppläggning: 395 kr
Eff. ränta: 99.5 % - 1135.8 %
Slantar
Lånebelopp 10000 - 30000 kr
Löptid:1 - 5 år
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 25 %
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 28.07%
Daypay
Lånebelopp 1000 - 20000 kr
Löptid:1 - 72 mån
BetalningsanmärkningOK
Uppläggning: 300 kr
Eff. ränta: 69.95 % - 4568.91 %
Easycredit
Lånebelopp 1000 - 20000 kr
Löptid:Flexibel
BetalningsanmärkningOK
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 28.9 % - 29.3 %
Kontant Finans
Lånebelopp 3000 - 20000 kr
Löptid:12 - 60 mån
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 25.95 %
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 29.3%
Primal Capital
Lånebelopp 5000 - 35000 kr
Löptid:6 - 60 mån
BetalningsanmärkningOK
Årsränta: 26 %
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 29.33%
Klara Lån
Lånebelopp 1000 - 200000 kr
Löptid:1 - 120 mån
BetalningsanmärkningOK
Uppläggning: 0 kr
Eff. ränta: 3.05 % - 1135 %

Generella krav för att din låneansökan ska bli beviljad

Kraven som ställs på dig som vill låna trots betalningsanmärkningar kan naturligtvis variera, men det finns några allmänna krav som flertalet långivare ställer.

  • Du har en stabil inkomst av tjänst, helst en tillsvidareanställning på heltid.
  • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.
  • Du är folkbokförd i Sverige och har inte skyddad identitet.

Konsekvenserna av att låna med betalningsanmärkning

Att låna ut pengar till konsumenter med betalningsanmärkningar innebär en högre risk för långivare. Därför bör du räkna med exempelvis aspekterna nedan.

  • Högre krav. Med betalningsanmärkningar i din ekonomiska historik kan en del långivare ha högre inkomstkrav på dig än på konsumenter med en felfri bakgrund. Beroende på hur hög summa du ansöker om kan det ställas ytterligare krav på medsökande eller borgensman.
  • Högre ränta. Räntan sätts ofta individuellt, vilket innebär att du som har betalningsanmärkningar bör räkna med en högre ränta.
  • Lägre lånebelopp. Antalet och typen av betalningsanmärkningar påverkar din kreditvärdighet, vilket i sin tur kan begränsa hur höga belopp du kan låna. Det kan hända att du inte blir beviljad det önskade beloppet, utan istället erbjuds ett lägre belopp.

Varför tillåter företagen lån med betalningsanmärkning?

Även om folk med betalningsanmärkningar kanske inte är det tyngsta klientelet bland bankernas och kreditinstitutens kunder så är det viktigt att acceptera att det även går att få att en betalningsanmärkning utan att ha ekonomiska problem. Det kan vara så enkelt som slarv i en stressig tillvaro.Ett dåligt uppmärkt kuvert på 5 kronor från Transportstyrelsen kanske hamnar i pappershögen eftersom det inte ser viktigt ut. Isåfall har du goda chanser att hamna hos Kronofogden för en skitsak. Transportstyrelsen är nämligen väldigt dåliga på att märka upp sina betalningskrav. Påminnelsen ser nämligen ut precis som vanligt på utsidan, utan några speciella märkningar som “inkasso” eller dylikt. Om du öppnar kuvertet kommer du däremot att se att det står att räkningen går till Kronofogden om du inte betalar. Det är som gjort för att det ska gå fel, konstigt nog.

Bör man låna om man har betalningsanmärkningar?

Huruvida du som har betalningsanmärkningar bör låna eller inte beror främst på din nuvarande och framtida ekonomiska situation och är helt och hållet ditt beslut. Har du  en stabil inkomst, inga eller få lån och en betydlig summa som återstår efter att samtliga räkningar betalats i slutet av månaden så kan ett lån vara i sin ordning. Det beror helt enkelt på dina egna förutsättningar att amortera lånet i tid. Trots allt kan alla drabbas av en betalningsanmärkning p.g.a. slarv och inte dålig ekonomi.

Finjustera tipsen


Bakgrund

1. Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering i kreditupplysningsföretagens register och har att göra med en konsuments oförmåga att återbetala en viss fordran i tid. När du inte betalar en faktura trots påminnelser hamnar den hos inkasso, varefter den går direkt till Kronofogden om den fortfarande inte betalats. I det skedet skickar fogden ut ett brev angående fordran och du har då möjlighet att antingen bestrida skulden eller betala den omgående. Om du inte hinner betala den i tid får du en betalningsanmärkning, som ligger kvar i flera år. Vid skulder till myndigheter kan fakturorna skickas direkt till Kronofogden, utan att gå via inkasso. Notera dock att det är kreditupplysningsföretagen som sätter betalningsanmärkningar, inte Kronofogdemyndigheten.


2. Vad medför en betalningsanmärkning?

Konsekvenserna av betalningsanmärkningar kan variera beroende på antalet, när de registrerats, hur höga skulder de gäller, m.m. Generellt kan man dock säga att en eller flera betalningsanmärkningar kan resultera i svårigheter att bli beviljad lån, att erhålla ett hyresavtal eller ett mobilabonnemang, o.s.v. Anmärkningar kan således ha en signifikant påverkan både på din ekonomi och hela livssituation.


3. Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar?

För fysiska personer brukar anmärkningar som gäller exempelvis kortkrediter ligga kvar i två år, medan skulder till långivare eller andra fordringsägare är kvar i tre år. En skuldsanering syns i hela fem år eller tills samtliga delbetalningar blivit avklarade.